PERSONALTALENT
CAREER, LIFE & PERSONAL COACHING EN PSYCHOLOGISCHE DIENSTVERLENING

Meer over Birgit Paumen

Birgit studeerde eerst Personeel en Organisatie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, waarna zij met plezier werkte in het bedrijfsleven. Ze besloot na 7 jaar een carrièreswitch te maken om verdere aansluiting bij haar waarden, interesses en wensen te realiseren.

Professionele ontwikkeling en specialisatie zijn de afgelopen jaren een belangrijke focus geweest. Birgit studeerde cum laude af in Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden. Ze volgde hierbij het afstudeertraject Arbeid en Gezondheid en verrichtte onderzoek naar stress op de werkvloer. Bij het Regionaal Instituut voor Nascholing en Opleiding volgde ze de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Begin 2020 rondde Birgit de Postacademische Opleiding tot Praktijksport-psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam af.

Sinds 2002 is zij als Psycholoog en Coach werkzaam op het gebied van arbeid gerelateerde problematiek in de GGZ. Naast behandeling van psychische klachten, loopbaanbegeleiding, training en coaching, verricht zij persoonlijkheids- en loopbaanonderzoek. Zij werkte mee aan wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden bij een negatief zelfbeeld en maakt in haar huidige werk gebruik van de bevindingen.

Birgit heeft zich gedurende haar carrière verder bekwaamd op het gebied van Oplossingsgerichte Coaching, Life Coaching, Mindfulness, Cognitieve Gedragstherapie, Schemagerichte behandeling, EMDR, coaching bij ADD en het Enneagram. Ze is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen, Register Schematherapie en de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN). Ook is ze lid van de werkgroep NO GO-gedrag, die zich inzet om grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld te onderkennen en te signaleren en om de onafhankelijke positie en expertise van sportpsychologen hierin te verbeteren.