PERSONALTALENT
CAREER, LIFE & PERSONAL COACHING EN PSYCHOLOGISCHE DIENSTVERLENING

Sportpsychologie

Als (top)sporter kun je natuurlijk ook tegen bepaalde psychische problemen aanlopen, de behoefte hebben om persoonlijke valkuilen te overwinnen en/of mentaal sterker willen worden en zo je prestaties en sportplezier vergroten. Het kan dan prettig zijn om een GZ-psycholoog te spreken die niet alleen ruime ervaring in de psychologie en op het gebied van coaching heeft, maar die als Sportpsycholoog VSPN® ook bekend is met de specifieke aspecten en uitdagingen van het (top)sporten.

Birgit combineert haar kennis van deze verschillende werkgebieden in een pragmatische aanpak, waarbij ze aandacht besteed aan jouw specifieke vraagstukken. Dit kan met behulp van psychologische behandeling, coaching, mentale training en/of een combinatie hiervan. Bij de aanmelding en in het intakegesprek kan Birgit Paumen samen met jou bekijken hoe jouw vervolgtraject er uit kan zien.

Psychologische behandeling kan je helpen om psychische klachten, zoals bijvoorbeeld angst en paniek, stemmingsklachten, stress, burn-out, overtraining, zelfbeeldproblematiek en trauma aan te pakken. Dit kan onder de voorwaarden van de basisverzekering vergoed worden.

Heb je als sporter te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag? En heb je behoefte om onder professionele begeleiding de impact van deze ervaringen uit te wisselen met lotgenoten én met en van elkaar te leren hoe je hiermee om kan gaan? Dan zijn de groepsgesprekken die Birgit samen met 5 andere ervaren en klinisch opgeleide sportpsychologen biedt wellicht iets voor jou. Meer informatie vind je in deze folder.

In een coaching traject gaat Birgit met je aan de slag om jouw persoonlijke vraagstukken aan te pakken. Dit kunnen bijvoorbeeld het vergroten van je zelfvertrouwen, effectief doelen leren stellen, keuzes maken, een gezonde leefstijl, energiemanagement, grenzen herkennen en stellen, conflicthantering, assertiviteit, omgaan met blessures, omgaan met wedstrijdplanning, het vergroten van je motivatie en het controleren van je emoties zijn.

Als je op zoek bent naar handvatten en technieken om mentaal sterker te worden en/of je prestaties te verbeteren, dan biedt Personal Talent je in een mentale training verschillende technieken aan, zoals visualiseren, doelen stellen, positieve zelfspraak, mentale routines, effectieve wedstrijdvoorbereiding, ontspanningsoefeningen en/of mindfulness.